środa, 11 września 2013

Placki z dyni





Placki z dyni

Składniki:

  • 500 g startej dyni
  • 250 g startych ziemniaków
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • tymianek
  • bazylia 
  • kminek
  • zioła prowansalskie
  • olej
Przygotowanie:
Zetrzeć na grubych oczkach tarki dynie , posolić i odstawić na ok 15 minut by zmiękła. Ziemniaki, także zetrzeć na tarce. Przełożyć dynię, ziemniaki do miski i połączyć z pozostałymi składnikami. Smażyć na rozgrzanym oleju, podawać z kwaśna śmietaną lub jogurtem.
Dynie do placków można także podgotować i gdy przestygnie połączyć z podanymi składnikami.
 Placki są bardzo aromatyczne, polecam i życzę smacznego.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz