Zupa krem z pieczarek i sera feta
Składniki:
40 dag pieczarek
10 dag sera feta
2 cebule
4 plastry szynki długo dojrzewającej
2 łyżki oleju
1/2 pęczku szczypiorku
sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, większość pokroić w plastry. Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki pokrojone w kostkę i zrumienić, wlać wodę gotować 10 minut, dodać pokrojony w kostkę ser i przyprawić. Całość zmiksować. Szynkę pokroić w paski. Na patelni rozgrzać pozostały olej, zrumienić szynkę i pozostałe pieczarki. Zupę wlać do miseczki, posypać szynką, pieczarkami i umyty, posiekanym szczypiorkiem. Można dodac grzanki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz