poniedziałek, 20 stycznia 2014

Zupa krem z pieczarek i sera feta

 
A teraz coś z innej beczki zupa krem na bazie sera feta. Czyli ser feta nie tylko w sałatce a nawet w zupie krem z dodatkiem szynki i słodkiej papryki. Polecam - na przełamanie smaków !

Zupa krem z pieczarek i sera feta

Składniki:
800 ml wody
40 dag pieczarek
10 dag sera feta
2 cebule
4 plastry szynki długo dojrzewającej
2 łyżki oleju
1/2 pęczku szczypiorku
sól, pieprz, papryka słodka



Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, większość pokroić w plastry. Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki pokrojone w kostkę i zrumienić, wlać wodę gotować 10 minut, dodać pokrojony w kostkę ser i przyprawić. Całość zmiksować. Szynkę pokroić w paski. Na patelni rozgrzać pozostały olej, zrumienić szynkę i pozostałe pieczarki. Zupę wlać do miseczki, posypać szynką, pieczarkami i umyty, posiekanym szczypiorkiem. Można dodac grzanki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz