wtorek, 25 lutego 2014

Jajka z pastą z kaparów

                  

        Dość słona wersja  śniadania, ale warta spróbować, zwłaszcza  dla fanów kaparów. Ja osobiście kapary lubię dodawać do mięs, jednakże połącznie wymienionych niżej składników bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Podobną pastę jadłam kilka miesięcy temu w Białce Tatrzańskiej na śniadanie  i stwierdziłam, że warto dodać tą pastę  do domowego jadłospisu z uwagi na zaskakujący smak. A eksperymentowanie i dodawanie nowych dań do domowej książki kulinarnej to jest to co lubię najbardziej.  Polecam serdecznie !
Jajka z pastą z kaparów
 
Składniki:
 
5 jajek
3 łyżki kaparów
10 filetów anchois
4 łyżki majonezu
sól

Przygotowanie:

Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Żółtka wyciągamy i drobno rozcieram z anchois i majonezem. Na końcu dodaję kapary i delikatnie mieszam. Pastę przyprawiam solą i pieprzem.
Podaj
ę z sałatą i kromkami świeżego pieczywa.

 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz