Dość słona wersja śniadania, ale warta spróbować, zwłaszcza dla fanów kaparów. Ja osobiście kapary lubię dodawać do mięs, jednakże połącznie wymienionych niżej składników bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Podobną pastę jadłam kilka miesięcy temu w Białce Tatrzańskiej na śniadanie i stwierdziłam, że warto dodać tą pastę do domowego jadłospisu z uwagi na zaskakujący smak. A eksperymentowanie i dodawanie nowych dań do domowej książki kulinarnej to jest to co lubię najbardziej. Polecam serdecznie !
Jajka z pastą z kaparów
Składniki:
5 jajek
3 łyżki kaparów
10 filetów anchois
4 łyżki majonezu
sól
Przygotowanie:
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo, studzę i obieram. Żółtka wyciągamy i drobno rozcieram z anchois i majonezem. Na końcu dodaję kapary i delikatnie mieszam. Pastę przyprawiam solą i pieprzem.
Podaję z sałatą i kromkami świeżego pieczywa.
Podaję z sałatą i kromkami świeżego pieczywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz