"Krewetki z wybuchową wariacją"
Składniki :
- 400 dag krewetek
- 1
średnia pora
- ½ małej czerwonej papryki
- 4 łyżeczki obranego owocu granatu
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Wykonanie:
Rozpuść masło w na patelni, dodaj pokrojoną dość
drobno porę, po ok. 10 minutach dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę,
przykryj i duś na małym ogniu . Umyj i obierz krewetki dodaj do jarzyn, zgnieć
jeden ząbek czosnku, dodaj pieprz i sól do smaku. Duś wszystko pod przykryciem
jeszcze 10 minut. Następnie przełóż na
talerz i posyp owocem granatu. Świetnie smakuje z ciepłą bagietka posmarowaną
ziołowo-czosnkowym masełkiem.
Masełko: do dość
miękkiego masła ( pół kostki ) dodaj 2 zgniecione ząbki czosnku, pokrojoną
drobno pietruszkę ok. 2 łyżeczek, sól ziołową i pieprz według uznania.
Wymieszać wszystko i gotowe.
Apetycznie sie zrobiło :) Powodzenia w prowadzeniu bloga :) Bede sprawdzał postępy :)
OdpowiedzUsuńTak apetyczne jak prowadząca bloga.
OdpowiedzUsuńWielkie, Wielkie dzięki Panie Adamie za wszystko !