czwartek, 14 marca 2013

"Krewetki z wybuchową wariacją"

"Krewetki z wybuchową wariacją"


Składniki :
- 400  dag krewetek
- 1 średnia pora
- ½ małej czerwonej papryki
- 4 łyżeczki obranego owocu granatu
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz

Wykonanie:
Rozpuść  masło w na patelni, dodaj pokrojoną dość drobno porę, po ok. 10 minutach dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, przykryj i duś na małym ogniu . Umyj i obierz krewetki dodaj do jarzyn, zgnieć jeden ząbek czosnku, dodaj pieprz i sól do smaku. Duś wszystko pod przykryciem jeszcze 10 minut. Następnie przełóż   na talerz i posyp owocem granatu. Świetnie smakuje z ciepłą bagietka posmarowaną ziołowo-czosnkowym masełkiem.
Masełko: do dość miękkiego masła ( pół kostki ) dodaj 2 zgniecione ząbki czosnku, pokrojoną drobno pietruszkę ok. 2 łyżeczek, sól ziołową i pieprz według uznania. Wymieszać wszystko i gotowe.

2 komentarze:

  1. Apetycznie sie zrobiło :) Powodzenia w prowadzeniu bloga :) Bede sprawdzał postępy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak apetyczne jak prowadząca bloga.
    Wielkie, Wielkie dzięki Panie Adamie za wszystko !

    OdpowiedzUsuń