Składniki:
- 1 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka brązowe cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 1/2 łyżeczka cynamonu
- 2 duże jajka
- 1 łyżeczka esencji waniliowym
- 1 puszka odcedzonego ananasa
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 1 szklanka zmiksowanego banana
- 3/4 szklanki orzechów ( pekan, nerkowca, włoskich )
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 3/4 szklanki serka kremowego
- 1/3 szklanki masła
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 2 1/2 szklanki cukru pudru
Przygotowanie:
Ciasto - Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni C, posmaruj masłem tortownicę o średnicy 23 cm. Wyłóż dno tortownicy papierem do pieczenia.
Wsyp do miski mąkę, sodę oczyszczoną i cynamon. Ubij jajka z cukrem, olejem rzepakowym i esencja waniliową na gładka masę. Wmieszaj zmiksowanego wcześniej banana, odcedzone ananasy, wiórki kokosowe i 1/2 szklanki orzechów. Dodaj mieszankę mąkę. Przełóż do przygotowanej formy. Piec przez 40 - 45 minut. po upieczeniu przełóż ciasto do wystygnięcia na kratkę.
Polewa - Ubij serek kremowy, masło i esencje waniliową w misce, aż powstanie jasna kremowa masa. Stopniowo dodawaj cukier puder.
Wyłóż polewę na wierzch i boki ciasta. Udekoruj pozostałymi orzechami.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz