czwartek, 17 grudnia 2015

Ciasteczka z lawendą


Składniki:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g masła
  • 1 jajko
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżka lawendy
Przygotowanie:
Miękkie masło i cukier utrzeć w misie miksera na biała, puszysta masę. Dodać mąkę, jajko i łyżkę lawendy i ponownie  zmiksować. Przełożyć na stolnicę i wykrawać ulubione kształty z ciasta. Ciasteczka posypać cukrem waniliowym. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę nakładać ciasteczka. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 12-15 minut. Później wystudzić na kratce.
Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz