środa, 29 maja 2013

"Krem ze szparagów i bazylii"
 Krem ze szparagów i bazylii

Składniki:
  • 1 kg szparagów białych
  • 0,5 litra rosołu
  • 1 mała cebulka
  • 1 mała garść bazylii
  • masło lub oliwa
  • sól, pieprz 
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • jogurt grecki

Przygotowanie:
 
Odciąć ze szparagów zdrewniałe końce, drobno pokroić , cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Do garnka wlać odrobinę oliwy  i zeszklić cebulkę, dorzucić posiekane szparagi , zalać rosołem gotować około 15 minut dodać bazylię, gotować ok 5 minut. Zmiksować całość dodać parmezan i ok 2/3 łyżki jogurtu greckiego doprawić pieprzem i solą. Gotowe 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz