piątek, 12 kwietnia 2013

" Morze . . .   na patyku "







Składniki:

  •  250 g krewetek Black  Tiger
  • 4 ząbki czosnku
  • jedna łyżeczka  natki  pietruszki
  • 1 cytryna
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • sól,pieprz
  • zielona sałata
  • sos jogurtowo-czosnkowy 
Przygotowanie:
Czosnek i zioła drobno posiekaj wymieszaj dokładnie z oliwą z oliwek , solą i pieprzem. Krewetki posól, popieprz i wymieszaj z oliwą z oliwek i ziołami i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Krewetki nabij na patyczki do szaszłyków i piecz na rozgrzanym grillu 3-4 minuty każdej strony. Po upieczeniu szaszłyki serwuj z grzankami i zieloną sałatą oraz sosem jogurtowo-czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz