niedziela, 20 grudnia 2015

Kruche Ciasteczka Świąteczne



Składniki:
  • 125 g masła
  • 60 g cukru
  • 1 jajko
  • 200 g mąki pszennej
  • 30 g mąki kukurydzianej
  • kilka kropli wanilii
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem truskawkowy
Przygotowanie:
Masło w temperaturze pokojowej połączyć z cukrem w mikserze, dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajko, wanilią, szczyptą soli. Połączone składniki na jednolita masę przełożyć na stolnicę, wykrawać dowolne kształty. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C, przez 15 minut. Po przestudzeniu na kratce, przełożyć ciastka dżemem i posypać cukrem pudrem.
 
Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz